The owners of this house are a middle-aged couple who love to cook and entertain.  They often host dinners and large holiday parties for their family and friends.   The size and orientation of the existing kitchen and dining areas made prep and presentation difficult, allowed for little storage and meant that the cooks were separated from their guests.

The new kitchen repurposed a large family room that was used rarely and only for overflow seating during larger events.  The space was imperceptibly divided in two – one on side, a workspace lined with traditional windows that face the forest, and on the other, a casual seating area that could be used for eating breakfast in the morning, reading by the fire or cleared for a holiday table. The existing galley kitchen was converted into a large pantry and wet bar with a comfortable home office.   The aesthetic aim was to display the owner’s charming art and antique collection while limiting clutter and working within a traditional palette.

Related

Portfolio

Pacific Grove: Modern Tudor Kitchen

Monterey: Traditional Bath

Monterey: Mid Century Bath